Video commerce en de kansen hiervan

Video commerce

Video commerce of videomarketing was het onderwerp van de webshop wednesday van 1 april. In deze avond werd je bijgepraat over de kansen van video commerce, hoe je het beste kan beginnen en waar je op moet letten. Deze avond waren we te gast bij software ontwikkelaar Sherpaan in Ede. De backoffice software van Sherpaan koppelt ERP en klantenservice in één systeem. Sherpa vormt de spil tussen webshop (s), bankrekening (en), payment provider, kassasysteem, magazijn, leveranciers, vervoerders en de klant. Voorafgaand aan de presentatie van Jan-Jaap Bats en Jan Roelofsen was er een goed verzorgde diner!

Video, een kwestie van doen!

Jan-Jaap Bats van BlueBats trapte deze avond af met waarom hij nu juist in video is gestapt. Dat zijn ‘amateuristische’ video zo vaak bekeken werd, en er zelf op gereageerd werd was een echte eyeopener voor Jan-Jaap. Daarna is hij nog veel meer video’s gaan maken. Tips die Jan-Jaap kon geven als je wilt starten met video:

  • Wees niet te bang
  • Plaats je video’s ook op Facebook
  • Wees niet te professioneel
  • Zolang het geluid maar goed is
  • Zorg voor een kort maar krachtige video

De presentatie van Jan-Jaap kun je hieronder zien

Video brengt de klant weer naar je webwinkel

Jan Roelofsen van Tims speelgoedboerderij kwam daarna aan het woord. Jan liet met praktische voorbeelden vanuit zijn eigen ervaring zien wat je allemaal met video kunt bereiken. Door het maken van eigen product video’s, instructievideo’s en kijkersvragen wist Jan te vertellen dat door zijn video’s er niet alleen meer verkeer naar zijn webwinkel ging, maar ook dat de klanten die doorklikte vanaf een video 8% meer conversie opleverde.
Naast het plaatsen van zijn video’s heeft Jan ook deze video’s geanalyseerd om zo niet alleen nog meer te weten te komen over zijn klanten, maar ook hoe deze personen naar zijn video’s kijken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld zien of en wanneer er mensen afhaken. Met de kennis van deze YouTube statistieken wordt het volgende videomateriaal opgenomen.

Naast zijn eigen presentatie werd er ook een nieuw product gelanceerd, de Vcommerce studio. Hiermee kun je in een relatieve korte periode veel video’s produceren en uploaden naar bijvoorbeeld YouTube. Hierdoor kan de kostprijs van het produceren van bijvoorbeeld een productvideo onder de 10 euro blijven volgens de berekening van Jan.

video presentatie

We mogen concluderen na het horen van beide sprekers dat het eigenlijk een kwestie van doen is. Wees niet bang om fouten te maken.  Het evenement werd afgesloten met een borrel en een kijkje in de keuken van Sneltoner.nl met rondleiding door het magazijn.

Bij deze willen we de organisatoren van webshop wednesday bedanken voor het organiseren van deze boeiende avond. Zeker mogen we Sherpaan hierbij niet vergeten voor de gastvrije ontvangt en het heerlijke eten.