Video’s toepassen bij webwinkels is nog steeds een ondergewaardeerde (marketing)tool. Terwijl je digitale verkoper er toch zoveel mee kan. Je webwinkel wordt er niet alleen dynamischer door, het is ook een mogelijkheid om extra bezoekers en dus potentiële klanten mee lokken. Video als onderdeel van je SEO-strategie, het is mogelijk!

In een video kun je namelijk je boodschap beter vertellen dan in de tekst bij het product.  Wij mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld.  De boodschap blijft dan ook beter hangen bij het tonen van een video.

Consumenten die twijfelen over een aankoop zijn bij het zien van een productvideo eerder geneigd om over te gaan tot een aankoop te doen. Er is zelfs onderzocht dat consumenten die productvideo’s zien meer geld uitgeven bij elke aankoop.

“Productvideo’s zijn vooral belangrijk voor aanschaf van het product. En voor 51% geldt dat het beschikbaar zijn van een productvideo van doorslaggevende rol kan zijn in de keuze en aanschaf voor een product.”

Waarom je nu moet starten met video commerce!

Hieronder laat ik 9 redenen zien waarom je juist nu moet starten met video commerce. Op dit moment is nog steeds het overgrote deel van de webwinkels die weinig of helemaal niks doen met video’s. En dat is jammer, want er valt zoveel uit dit medium te halen.


1. Conversie verhogen

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Wanneer je naast je product ook video aanbied in je webwinkel, dan kan dit een bijdrage leveren aan een hogere conversie. Het inzetten van video marketing om een artikel te promoten of uit te leggen wordt steeds meer toegepast. Simpelweg omdat het werkt.
De conversie van een artikel ligt hoger wanneer een klant een demonstratie van het product ziet via een video. Daardoor zullen je klanten sneller geneigd zijn om tot een aankoop over te gaan.

 

2. Meer potentiële klanten door video

YouTube is na Google en Facebook de grootste zoekmachine ter wereld, dat zet je wel aan het denken… YouTube wordt niet alleen gebruikt om naar grappige filmpjes te kijken. Veel mensen gebruiken YouTube óók om informatie in te winnen over een bepaald product. Het maken van informatieve tutorials of demo video’s over jouw producten kan ervoor zorgen dat jouw webwinkel meer bezoekers krijgt. Daarnaast kun je op een andere manier in Google op belangrijke zoekwoorden ranken.


Tom Coronel over video in 2011

 3. Autoriteit bewijzen

Video’s zijn perfect voor het geven van demonstraties over een product. Op deze manier laat je aan je klanten zien dat je verstand hebt van je producten. Mensen zullen sneller iets van je aannemen of kopen, wanneer ze weten dat je een autoriteit bent.Dit kun je doen door bijvoorbeeld een stap voor stap video of een demonstratie video. Op deze manier verklein je de afstand tussen jou en je klant. De kans is dan erg groot dat ze je webwinkel zullen bezoeken of je product zullen gaan kopen.

 

4. Persoonlijk maken

Met video verklein je de afstand tussen koper & verkoper. Video marketing is namelijk uitermate geschikt om je webwinkel nog persoonlijker te maken. Als jouw klanten je stem horen en zien, dan zullen ze veel sneller je vertrouwen, dan wanneer je bijvoorbeeld alleen artikelen schrijft. Er zal een band ontstaan tussen je bezoekers en jou en mensen vinden dat nu eenmaal zeer prettig. Conclusie van video marketing Video marketing brengt nu eenmaal veel voordelen met zich mee en begint alleen maar populairder te worden. Video marketing is één van de middelen om beter gevonden te worden en een achterban te creëren die continu producten of diensten van je af willen nemen.

 

5. Backlinks

Een ander voordeel wat je hebt als je met video marketing begint is dat je meer backlinks krijgt. Onder elke video die je op YouTube zet kun je naast een kleine beschrijving ook een backlink naar je eigen webwinkel plaatsen.
Een andere mogelijkheid is om direct in de video te linken naar het product. Op deze manier stuur je je klant meteen naar het juiste artikel toe zodat hij meteen zijn aankoop kan doen.

 

6. Internationalisatie door ondertiteling

Het is tegenwoordig steeds makkelijker om je video’s te ondertitelen. Op deze manier kun je makkelijk en snel een video voorzien van meerdere vertalingen en deze laten ondertitelen. Nu heb je direct een nieuwe doelgroep die je kunt gaan aanspreken zonder de kennis van de taal te hebben. Wat ik zeker zou doen is ook je video’s in het Nederlands ondertitelen. Het klink misschien raar maar een bijkomen voordeel hiervan is dat je klanten nu ook op het werk (natuurlijk in de pauze…) naar je video kunnen kijken zonder het geluid aan te hebben.

videocommerce

7. Google Likes Video

Onderzoek toont aan dat Google de zoekresultaten structureert en sites met video voorrang geeft. Bovendien geeft Google “blended search” resultaten (een mix van video, afbeeldingen, nieuws, kaarten en andere mediums in aanvulling op de reguliere zoekresultaten) weer, als je op de juiste manier de video’s weet te optimaliseren zullen deze een betere kans hebben op een goede ranking. 2 eenvoudige manieren om je video’s hoger te krijgen in Google:

  1.  YouTube is eigendom van Google, dus het is geen verrassing dat de meeste video’s die goed scoren op YouTube worden gehost. Host je video op YouTube en sluit deze in op je webwinkel. Voor extra punten, zet je video op een pagina die relevante trefwoord-rijke tekst bevat.
  2. Gebruik zoekwoorden in je video bestandsnaam, titel, beschrijving en tags.

 

8. Mensen delen graag video’s

Studies tonen aan dat er meer kans is dat mensen video’s eerder delen dan saaie oude tekstpagina’s. Mensen zijn eerder geneigd om te klikken op een videominiatuur dan iets zonder visuele of multimedia-element. Tot slot, YouTube maakt het heel gemakkelijk voor andere mensen om je video in te sluiten op hun eigen site.

9. Video is makkelijk verteerbaar

Het is niet zo moeilijk om een video te begrijpen, maar om een artikel van 1000+ woorden te lezen … nou ja, dat is een ander verhaal. Simpel gezegd, video is makkelijker verteerbaar. Je hebt vast wel een uur voor de tv gezeten of video’s gekeken op YouTube, en zonder dat je het in de gaten had was er al een uur voorbij! Met video kun je een publiek informeren en boeien die je anders misschien verloren zou hebben met die saaie teksten.

 

Bonus tip:

Start vandaag nog met video commerce en je bent een van de eerste op jouw vakgebied die video inzet.

Heb jij nog meer tips of zet jij video al succesvol in bij jouw webwinkel?
Laat het ons weten op het webwinkelforum.

Laatste update

©2020 WebwinkelCommunity

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account