Pakketautomaat: 24/7 pakketten ontvangen en versturen

De Pakketautomaat komt op negen grote NS-stations

In week 44  is de installatie gestart van de Pakketautomaten, die PostNL over enkele weken op 9 grote NS stations aanbiedt. De klant kan het pakket dan 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ophalen. De pakketautomaten staan op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda, Eindhoven, Leiden en Almere Centrum.

Installatie

De installatie van de pakketautomaten vergt enkele weken omdat zowel het mechaniek als de ICT perfect afgesteld moeten worden. Alle pakketautomaten zijn voorzien van beveiliging en bewakingscamera’s. In de week vóór Sinterklaas zijn de Pakketautomaten operationeel.

Hoe werkt het?

Bij webwinkels die gebruik maken van de optie Pakketautomaat kan de klant direct bij een bestelling kiezen voor aflevering in de Pakketautomaat. Bij de levering van pakketten van afzenders die nog geen gebruik maken van de Pakketautomaat kan de klant zelf, via mijnpakket.nl de verzending ‘herrouteren’. Dit betekent dat men het originele afleveradres omzet naar de gewenste Pakketautomaat zodat het pakket daar direct naar toe kan. De geadresseerde ontvangt via sms een unieke openingscode op het moment dat het pakket in de automaat klaar ligt. Deze openingscode is gekoppeld aan het mobiele telefoonnummer waardoor alleen de rechtmatige klant erbij kan.
De pakketten kunnen op werkdagen vanaf 15.00 uur opgehaald worden. Na 24 uur krijgt de klant, als het pakket nog niet is opgehaald, een herinnering per sms. Na 3 dagen wordt een pakket dat niet is opgehaald automatisch over gebracht naar een Postkantoor of Pakketpunt in de buurt van de Pakketautomaat. De klant heeft dan nog 21 dagen de tijd om het pakket op te halen.
Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan straks ook. De klant kan het pakket in dat geval online frankeren via onlineverzendservice.nl en het na aanmelding bij de automaat gewoon in het toegewezen vak achterlaten.

Locatienetwerk

Naast de introductie van pakketautomaten is PostNL dit jaar meerdere pilots gestart met Pakketpunten, o.a. bij Gamma en Karwei waar pakketten kunnen worden opgehaald, verstuurd en retour gestuurd. De consument bestelt meer en meer online en wil pakketten graag ontvangen en wegbrengen op een zelfgekozen tijdstip en plaats. Daarvoor kan men op steeds meer locaties bij PostNL terecht. PostNL heeft de ambitie te groeien naar een netwerk van 3.000 Pakketpunten.

mei 24th, 2019 09:16 pm mei 24th, 2019 09:16 pm

About Patrick Heijmans

Patrick Heijmans, werkzaam bij Webwinkelcommunity, is een ervaren online marketeer die vanuit kennis en passie, met professionele en persoonlijke begeleiding klanten helpt om meer uit hun website te halen. Patrick Heijmans heeft oa. de website webwinkelcommunity opgezet. Samen met het webwinkelcommunity forum, dit forum is exclusief voorbehouden voor serieuze webwinkel eigenaren en professionals in e-commerce. Dit om een ​​hoog niveau van discussie en deskundigheid te kunnen waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *