Online video is eindelijk betaalbaar voor webwinkels

Webwinkels kunnen nu voor alle artikelen een video produceren.

Clip2Go richt zich op webwinkeliers die hun vak serieus nemen. Seriematig inzetten van video brengt de menselijke factor in de webwinkel.

Online winkelen is een erg onpersoonlijke ervaring. Met standaard tekst en foto’s van de fabrikant zijn webwinkels niet aantrekkelijk en een bezoek is van korte duur. Onderscheiden lukt allang niet meer.

‘Met de inzet van online video zien wij de gemiddelde sessieduur van 40 seconden naar ruim 4 minuten stijgen’ Aldus Jan Roelofsen; met Gerrit Bulten initiatiefnemer achter Clip2Go.
‘Op het moment dat de klant langer op de website blijft wordt de betrokkenheid hoger, en daarmee ook de conversie. Op het moment dat je via een menselijke manier productinformatie ontvangt ben je sneller geneigd om ook op die website te kopen.’

Jan Roelofsen: “Je wordt geen webwinkelier om bezig te zijn met retouren uitpakken. Je wil bezig zijn met handel en je klant van de juiste artikelen voorzien. Door seriematig video in te zetten heb je dus zowel meer conversie als minder retouren.”

Door de krachtige informatie gaat ook het aantal retouren sterk omlaag. Retouren kosten veel geld; in tijd, verzendkosten en waardevermindering. Door in een video het product te laten zien, het gebruik, krijgt de online klant een veel beter beeld van de producten. Het verwachtingspatroon klopt dan met het product.

Gerrit Bulten: “Meer dan 25 jaar video en IT ervaring stelde ons in staat het proces vergaand te automatiseren en daarmee de kosten drastisch te verlagen”

Alle details: www.clip2go.nl De video: https://youtu.be/Y5SoiUPPzek