webwinkel toevoegen aan search console

⇐ Terug
webwinkel toevoegen aan search console
5 (100%) 1 vote[s]

Als je binnenkort inlogt bij je search console kun je onderstaande melding verwachten. Google heeft namelijk aangegeven te starten met een nieuwe manier van het toevoegen van je domeinnamen binnen Search console. Het is vanaf nu dan ook mogelijk om 1 domeinnaam toe te voegen in plaats van alle URL’s apart.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is in het linker gedeelte je domein toe te voegen, in dit voorbeeld voetbaltafelwinkel.nl.
Daarna klik je op doorgaan en zie je het volgende scherm:

Het enige wat je nu moet doen ik een txt-record toevoegen aan je DNS-configuratie. Mocht dit te moeilijk zijn, vraag je hostingprovider om hulp. Zodra dit gedaan is kun je op controleren klikken.
Het kan even duren voordat je webwinkel is gecontroleerd. Je kan ook ervoor kiezen om dit later te doen.  Als alles gelukt is zie je onderstaand scherm.

Vanaf nu worden alle verschillende properties onder dit account gecontroleerd, lekker makkelijk!
Vergeet niet te kijken naar je Producten in Search Console dit is namelijk nieuw en kan je enorm helpen om eventuele fouten in je product markup snel te vinden.

Laatste update: maart 06, 2019