Wat is een MD5-hash?

⇐ Terug
Beoordeel

Een MD5-hash wordt gemaakt door een reeks van elke lengte te nemen en deze te coderen in een 128-bits fingerprint. Het coderen van dezelfde string met behulp van het MD5-algoritme resulteert altijd in dezelfde 128-bits hash-uitvoer. MD5-hashes worden vaak gebruikt met kleinere reeksen bij het opslaan van wachtwoorden, creditcardnummers of andere gevoelige gegevens in databases zoals de populaire MySQL.

MD5-hashes worden ook gebruikt om de gegevensintegriteit van bestanden te waarborgen. Omdat het hash-algoritme MD5 altijd dezelfde uitvoer produceert voor dezelfde gegeven invoer, kunnen gebruikers een hash van het bronbestand vergelijken met een nieuw gemaakte hash van het doelbestand om te controleren of deze intact en ongewijzigd is.

Een MD5-hash is GEEN codering. Het is gewoon een
fingerprint van de gegeven invoer. Het is echter een eenrichtingstransactie en als zodanig is het bijna onmogelijk om een ​​MD5-hash te reverse-engineeren om de oorspronkelijke reeks op te halen.

Wil je zelf een eigen MD5 Hash genereren? Ga dan naar onze Online Md5 Generator

Laatste update: mei 25, 2019