Wat is een IP adres?

⇐ Terug
Wat is een IP adres?
5 (100%) 1 vote[s]

“IP” staat voor “Internet Protocol.” En “protocol” verwijst hier naar de connectiviteitsvoorschriften en richtlijnen die computernetwerken regelen.

Het “adres” -gedeelte van het IP-adres verwijst naar een unieke reeks nummers gekoppeld aan al je internetactiviteiten.

Alles bij elkaar is een internetprotocol-adres een reeks unieke numerieke identificatiesymbolen gescheiden door punten en gedragen door elk apparaat in een netwerk. Dit omvat elke afzonderlijke computer, router, modem, printer, switch en elk ander apparaat dat deel uitmaakt van een TCP / IP-netwerk.

Dit adres vormt de kerncomponent waarop de netwerkarchitectuur is gebouwd en zonder dat kan er geen netwerk bestaat.

Een IP-adres is niet iets waar je je voor aanmeldt; Zodra je online bent, krijgt je van je internetprovider (ISP) automatisch een actief IP-adres toegewezen. Een actief IP-adres is nodig om toegang tot internet te krijgen.

En let op: IP-adressen zijn niet toegewezen aan mensen, maar aan computers.

Wil jij jouw IP adres controleren? Dat kun je doen via onze gratis tool: Wat is mijn IP adres

Laatste update: mei 25, 2019