HTTP Status Codes

⇐ Terug
HTTP Status Codes
5 (100%) 1 vote[s]

HTTP-responsstatuscodes geven aan of een specifieke HTTP-aanvraag met succes is voltooid. Reacties zijn gegroepeerd in vijf klassen: informatiereacties, succesvolle reacties, omleidingen, client fouten en serverfouten. Bij het ophalen van de website wordt er een HTTP response status code mee terug gestuurd. Wij leggen de meest voorkomende HTTP response status codes voor je uit:

• 200 – Als u deze code ziet als een serverreactie, hoeft u zich geen zorgen te maken, want dit betekent dat de server in orde is en reageert op de verzoeken.
  • 301 – Geeft aan dat de server permanent naar een nieuwe server wordt verplaatst en dat nu elke gebruiker die naar de oude server komt, wordt omgeleid naar de zojuist geïnstalleerde server.
  • 302 – vertelt de gebruiker dat de server gedurende een beperkte periode is gewijzigd of verplaatst en dat deze code een tijdelijke omleiding vertegenwoordigt.
  • 307 – Het lijkt meer op 302 omdat het ook de tijdelijke omleiding vertegenwoordigt, maar het verschil is dat dezelfde URL na verloop van tijd wordt teruggedraaid.
  • 400 – Deze fout wordt getoond vanwege een slecht verzoek. Als een server het verzoek van de gebruiker niet begrijpt, wordt er voor de gebruiker een 400-fout weergegeven.
  • 401 – Als een gebruiker probeert toegang te krijgen tot ongeautoriseerde inhoud, krijgt de gebruiker een 401-foutmelding.
  • 403 – Als een gebruiker toegang probeert te krijgen tot de inhoud die wordt geblokkeerd door de server of de firewall, krijgt de gebruiker deze 403-fout.
  • 404 – Het is de meest voorkomende en meest “populaire” fout. Deze fout treedt op als de server de specifieke URL niet kan vinden. Dit kan te wijten zijn aan het per ongeluk verwijderen of hernoemen van het bestand of pagina.
  • 410 – Deze fout lijkt enigszins op 404 De fout is niet gevonden, maar het komt zelden voor dat de gebruiker deze fout ziet. Het betekent dat de URL correct is en bestaat, maar nu is verdwenen.
  • 500 – Dit is de interne serverfout, en dit is ook een kritieke fout die zorgvuldig moet worden behandeld door de webmaster. Het gebeurt meestal vanwege een fout in de server.

Wil je zelf de status van je server controleren?
Gebruik dan ons hulpprogramma: Check Server Status.

Laatste update: april 27, 2019