Inhoudsopgave

Pay.nl

Pay.nl is een zogenoemde PSP. Dit staat voor Payment Service Provider. Deze service, ook wel betaalprovider genoemd, zorgt ervoor dat betalingen via webwinkels plaats kunnen vinden. Op deze manier kunnen klanten gemakkelijk betalen voor producten op webwinkels. De betaalprovider Pay.nl kent een aantal voor- en nadelen. Deze worden in deze tekst besproken. Ook kun je zien welke tarieven gehanteerd worden bij Pay.nl.

Betalen op verschillende manieren

Een voordeel aan de provider Pay.nl is het feit dat er veel verschillende betaalmethodes zijn. Je kunt hierbij denken aan verschillende banken waarmee betaald kan worden. Dit is echter niet het enige. Klanten kunnen namelijk ook kiezen tussen online en offline betalingen. Zo kunnen ze met een creditcard betalen, maar ook met bijvoorbeeld een cadeaukaart. Daarnaast is achteraf betalen ook een optie. Op deze manier is het voor klanten gemakkelijk om een betaling via Pay.nl uit te voeren.

Voordelen voor webwinkels

Een ander voordeel is dat het niet uitmaakt voor welk soort webwinkel je deze betaalprovider nodig hebt. Zowel voor kleine als middelgrote als grote webwinkels kan Pay.nl ingezet worden als betaalprovider. Daarnaast kan jij als webwinkelier kiezen tussen verschillende tarieven. Deze zijn allemaal zeer betaalbaar. Je hoeft er dus niet teveel aan uit te geven. Wat de tarieven precies zijn, wordt zo meteen genoemd.

Gratis pakket

Pay.nl heeft een pakket dat Pioneer heet. Dit wordt dadelijk niet bij de tarieven genoemd, omdat het gratis is. Als je net begint met een webwinkel, kun je overwegen dit pakket te nemen. Hiermee kun je minder dan met de andere pakketten, maar het is de moeite waard dit te bekijken. Iets wat bijvoorbeeld anders is dan een betaald pakket, is het feit dat Pioneer maar 15 verschillende betaalmethoden kent.

Niet overal beschikbaar

In principe is Pay.nl aan te bevelen voor alle webwinkels. Dit heeft te maken met het grote assortiment als het gaat om betaalmethoden. Waar je wel op moet letten, is dat Pay.nl niet in alle Europese landen beschikbaar is. In de meeste landen is dit wel het geval, maar niet overal. In Nederland is het beschikbaar, maar mocht je een webwinkel in een ander land hebben, moet je hier op letten.

Tarieven

Als je kiest voor Pay.nl als betaalprovider, zijn er een aantal pakketten waaruit je kunt kiezen. Dit zijn Professional, Business en Corporate. De kosten van deze pakketten zijn de volgende:

• Professional: €25,- per maand
• Business: €50,- per maand
• Corporate: €250,- per maand
Dit zijn vrij grote verschillen. Bij elk van deze pakketten zijn er 42 betaalmethoden waaruit gekozen kan worden. Ook zijn er geen opstartkosten aanwezig en zijn ze allemaal te gebruiken binnen veel verschillende categorieën.

Verschillen tussen pakketten

Het verschil in prijs heeft met een aantal zaken te maken. Zo kan het pakket Professional niet gebruikt worden voor onder andere het opwaarderen van beltegoed en het kopen van tabak. Business kan in de meeste gevallen wel gebruikt worden, maar bijvoorbeeld niet voor het aanschaffen van Crypto Currency. Corporate kan overal voor gebruikt worden. Daarnaast is het pakket Professional in minder landen te gebruiken. In Nederland zijn echter wel alle pakketten te gebruiken. Verder kun je bij duurdere pakketten meer statistieken zien.

©2021 WebwinkelCommunity

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?