Google introduceert drie nieuwe Search Console-rapporten

Google brengt drie nieuwe rapporten naar Search Console die allemaal verband houden met gestructureerde gegevens.

Nieuwe verbeteringsrapporten voor de gestructureerde ‘Sitelinks searchbox’ en ‘Logo’ voegen zich bij bestaande rapporten over recepten, evenementen, vacatures en andere.

Verbeteringsrapporten geven de algemene trends weer van fouten, waarschuwingen en geldige items op een site. Ze geven ook waarschuwingen en fouten per pagina weer.

Hier is een voorbeeld van een verbeteringsrapport:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
Google verbeteringsrapport

Gebruikers kunnen op de gekleurde vakjes klikken om elk probleem afzonderlijk te bekijken. Als je op een van de rijen onder de vakken klikt, wordt weergegeven welke pagina’s momenteel door de problemen worden getroffen.

Het derde nieuwe rapport is het rapport ‘Unparsable Structured Data’:

“We are also happy to launch the Unparsable Structured Data report, which aggregates parsing issues such as structured data syntax errors that prevented Google from identifying the feature type. That is the reason these issues are aggregated here instead of the intended specific feature report.”

Met andere woorden, gebruikers kunnen dit rapport controleren om te zien of er gestructureerde gegevens zijn op een site die Google niet kon identificeren vanwege een parseerfout.

Alle items in het rapport zijn fouten. Het rapporteert niet over waarschuwingen of geldige items. Het ontdekken van een parseerfout zou mogelijkheden kunnen bieden voor meer “rijke resultaten” voor een site.

Als u een probleem in het rapport Unparsable Structured Data oplost, vergeet dan niet om de URL te testen via de tool voor het testen van gestructureerde gegevens van Google. Hiermee kunt je je de fix valideren.

Zie het Helpcentrum-artikel van Google voor meer informatie over dit rapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *