Fleurop.nl beste website van Nederland!

Fleurop.nl is de beste website van Nederland. Deze koppositie gaan ten koste van Bol.com, die in 2012 en 2013 de ranglijst aanvoerde. In de WUA! Top 100 Beste Websites 2014 staan Vrijbuiter.nl en Kwik-Fit.nl op de respectievelijk tweede en derde plaats. De resultaten zijn gebaseerd op onderzoek uitgevoerd in de periode augustus 2013 – juli 2014. In totaal gaven 8.900 respondenten hun oordeel over 4.493 websites met maar liefst 55.583 unieke websitebeoordelingen.

#1 Fleurop.nl
Na een zevende plaats in 2013 mag Fleurop.nl zich dit jaar de beste website van Nederland noemen. De website werd veruit het vaakst als favoriet aangewezen in het onderzoek naar aanbieders van verse bloemen. Fleurop.nl kent een grote naamsbekendheid, geeft op 99% van de bezoekers een goede eerste indruk en kreeg in het onderzoek maar liefst 41% van de totale voorkeur.

#2 Vrijbuiter.nl
Vrijbuiter.nl komt dit jaar nieuw binnen in de WUA! Top 100 Beste Websites. Vrijbuiter was dit jaar de overtuigende winnaar van het onderzoek naar online aanbieders van kampeertenten. De website trok met afstand de meeste bezoekers en werd door 30% van de respondenten als favoriet aangewezen. Het aanbod op de website is volgens bezoekers ‘mooi gesorteerd in de verschillende categorieën; het is meteen duidelijk waar je moet kijken’.

#3 Kwik-Fit.nl
Kwik-Fit.nl eindigt als derde, na een zesde plaats in 2013. Kwik-Fit.nl kwam dit jaar in de onderzoeken naar online aanbieders van zomerbanden en APK keuringen als beste uit de bus. ‘Een groot aanbod tegen goede prijzen’, aldus een bezoeker tijdens het zomerbandenonderzoek. In het onderzoek naar APK keuringsinstanties bleek Kwik-Fit.nlamper online concurrentie te hebben: 47% van de respondenten zou hier het liefst de auto laten keuren.

Download gratis de volledige WUA! Top 100 Beste Websites 2014!
In de rapportage vindt u de ranking en scores van de WUA! Top 100 Beste Websites 2014, inclusief ranking en scores van de 250 genomineerden, een overzicht van verschillende branches, een uitleg van de scores, het Web Performance Model en een analyse van de winnaar.

Hoe werkt de WUA! Web Performance Scan (online oriëntatieonderzoek)?
WUA! selecteert voor iedere Web Performance Scan een representatieve groep consumenten. De deelnemers  oriënteren zich op een product of dienst en bepalen zelf de zoekstrategie en beslissingsfactoren. Vervolgens beoordeelt de deelnemer de gevonden websites op Look & Feel, Aanbod en Merk, de kernthema’s in het Web Performance Model. Na het beoordelen van vijf websites kiest de respondent zijn of haar favoriete aanbieder. Doordat websites altijd aan de hand van hetzelfde model worden beoordeeld, kunnen resultaten ongeacht product of dienst met elkaar vergeleken worden.

Ga naar wua.nl voor meer informatie of bekijk hier de WUA! Top 100 Beste Websites 2014