In de rubriek “10 lastige webwinkelvragen aan.. ” stellen we iedere maand ‘lastige’ vragen aan verschillende webwinkeliers. Deze maand stellen we de vragen aan Dennis van de Pol eigenaar van webwinkel: Snowcountry.nl

Op 1 oktober 2008 ontkurkten wij de virtuele champagnefles en was Snowcountry geboren. Al jaren liepen wij (Dennis & Thijs) rond met het idee een (free)ski- en board-webshop te beginnen. De reden? Veel van de gave producten die wij in de Alpen en op het internet tegenkwamen waren niet of nauwelijks verkrijgbaar in ons (helaas) platte landje. Regelmatig reden we het halve land af of bestelden we producten uit het buitenland met hoge verzendkosten of importheffingen tot gevolg! Wij willen hier met Snowcountry een einde aan maken voor ons, maar zeker ook voor jullie.

De 10 lastige webwinkelvragen aan Snowcountry

01: Hoe ben je op je assortiment gekomen en op de producten die je het liefst verkoopt?

Wintersport is een niche markt, zeker als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld fietsen, voetbal en tennis. Als fervente skiërs en snowboarders waren wij altijd opzoek naar nieuwe producten en assortimenten. In Nederland en zelfs in Europa konden we deze specialistische producten niet vinden en importeerden wij producten uit Amerika. Wij zijn met Snowcountry begonnen om het voor skiërs en snowboarders toegankelijker te maken en een compleet assortiment van functionele, specialistische merken te vinden in Europa.

02: Waar wil je over 18 maanden met je webwinkel mee bezig zijn?

Dan staan we voor winter 19/20 en zit de focus op verkoop zoals iedere winter, verder heb ik geen idee en kijk ik meer naar het grotere plaatje en dat zegt niet zoveel over de tijd op zich.

03: Heb je aandacht voor je concurrenten en speel je daar op in?

Wij hebben zeker aandacht voor concurrenten en dan met name om de prijzen die gevoerd worden, dit met name om te zien of wij marktconform opereren, je mag niet de duurste zijn. Wij willen niet concurreren op prijs maar willen uitblinken in assortiment, service en aftersales en hier het verschil maken met de concurrent. Hierdoor hoef je niet de goedkoopste te zijn, maar waar te maken waar je voor staat.

04: Op welke manier bereik jij je klanten ?

Doel is online, via Nieuwsbrieven, SEO & SEA. Uiteraard zijn wij ook druk bezig met social media en dan met name Instagram en Facebook. Voor aankomend seizoen willen wij ook youtube en pinterest gaan inzetten.

05: Hoe vaak bekijk jij je webwinkel statistieken ?

Dat doe ik elke dag om 8:30 uur met korte check op dagomzet en bezoekers op de verschillende websites. Zijn er bijzonderheden dan neem ik dit op met marketing.

06: Als je weet wat je nu weet, zou je dan hetzelfde hebben gedaan ?

Als kan ik helemaal niets mee… deze vraag mag eruit.

07: Wat vind je van de opmars van Mobile Commerce ?

M-Commerce is geweldig en momenteel 50% van onze omzet, daarbij moet ik zeggen dat ik zelf nog nooit iets besteld heb met mijn mobiel. Het vergt wel een hele andere benadering dan E-commerce, veel minder beleving en zakelijker.

08: Hoe denk jij over webwinkelmarketing: een noodzakelijk kwaad, of leuk om te doen ?

Het is in mijn ogen niet enkel webwinkelmarketing maar branding van wie je bent en wat je wilt zijn. Het is beleving creëren om je merk en wat je wilt uitstralen. Van je factuur tot email handtekening en van je sea advertenties tot nieuwsbrieven moet je een strategie hebben hoe je dit gaat vermarkten. In mijn ogen is branding / marketing één van de leukste zaken om mee bezig te zijn.

09: Wat is jou absolute nummer een tip voor meer bezoekers en conversie?

Werk aan SEO en zorg voor een goede basisstructuur van je website.

10: Wat wil je nog meer aan de lezers kwijt?

Stel jezelf altijd de vraag voeg ik iets toe met mijn bedrijf voor de consument.

Bonus: Welke vraag mag eruit, en welke nieuwe vraag wil je stellen aan de volgende webwinkel, en welke is dat ?

Vraag 6 mag eruit en daarvoor in de plaats: Wat was je absolute YES moment?

Ik zou de vragen dit keer aan Dennis van de Stam willen stellen.

Laatste update

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 WebwinkelCommunity

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account